woensdag 30 juni 2010

Ik ga op reis en neem mee...II: Teva's

Teva sandalen hebben hun diensten al aan heel wat reizigers bewezen. Ze voorkomen dat je je rugzak volpropt met vier paar schoenen; deze allround sandalen zijn namelijk geschikt voor veel verschillende situaties, landschappen en weertypes. Met Teva's kun je met gemak door een ruige rivier banjeren, een fikse wandeling maken door de jungle of uren door een exotische stad wandelen. Teva sandalen zijn oersterk en zitten heerlijk. Teva wordt uitgesproken als 'teh-vah' wat in het Hebreeuws natuur betekend. Aangezien Avanta zoveel mogelijk in de natuur is, zijn deze stappers super handig.



Naast Teva zijn er inmiddels veel soortgelijke sandalen van andere merken op de markt. Daar kun je natuurlijk ook voor kiezen, maar let er altijd goed op dat ze stevig zijn, lekker lopen en comfortabel zitten.

Niet handig
Uiteraard zijn er ook situaties te noemen waarin sandalen niet handig zijn. Voor een flinke bergwandeling zijn ze niet aan te raden. Je kunt steentjes in je sandaal krijgen of je voeten stoten aan een obstakel op de route. Bovendien heb je in de meeste sandalen niet genoeg stevigheid voor voor een flinke klim.

zaterdag 26 juni 2010

reisleidersdag 2010



Lunch op een dakterras met uitzicht over Amsterdam.

Vorige maand, op een stralende voorjaarsdag, hebben de Avantareisleiders elkaar ontmoet in Amsterdam. Om tips uit te wisselen, reisinspiratie op te doen en een gezellige tijd te hebben met elkaar.



Fietstocht door Amsterdam.


Het programma van deze avond + dag was in elkaar gezet door reisleider Christiaan Weststrate. We zijn het er allemaal over eens: dat kun je wel aan hem overlaten! We hebben heerlijk gegeten op bijzondere locaties, interessante mensen ontmoet en tijdens een fietstocht meer van Amsterdam gezien en geleerd dan in ons hele leven bij elkaar. Reisleidsters Karin en Willian presenteerden een workshop, waarin we met elkaar nadachten over het leiding geven aan een groep. Boeiend en leerzaam!



Is er iemand die kan kaartlezen? :D

Alles bij elkaar was het een geweldig, zeer inspirerend reisleidersuitje. Wij zijn trots op dit superenthousiaste, reislustige team!

Foto's gemaakt door reisleider Bastian Vos. Klik hier voor een overzicht van al onze reisleiders.

zaterdag 19 juni 2010

Ik ga op reis en neem mee…I: de knijpkat

Sommige voorwerpen zijn handig op reis, maar bepaalde attributen zijn onmisbaar. Een kampeerreis is natuurlijk wat anders dan een strandvakantie dus daarom is een goede voorbereiding heel belangrijk. De komende weken helpen we je graag bij het inpakken van je tas.



Dat je een zaklamp mee moet nemen had je vast zelf ook wel kunnen bedenken. Maar een zaklamp zonder batterijen, met goed licht en die zo in je broekzak past….dat is wel heel erg handig. De knijpkat is zo’n zaklamp. Door in het apparaat te knijpen wek je zelf de benodigde elektrische stroom op. Die energie kan ook opgeslagen worden in een kleine accu. Daardoor heb je minutenlang licht met slechts een paar keer knijpen. Dat is dus ook nog eens heel goed voor het milieu.

Misschien ken je de knijpkat nog wel uit oorlogsboekjes die je vroeger las. Het apparaat maakte namelijk opgang tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog toen stroomvoorziening en verlichting nog wel eens te wensen overlieten. Nu groene stroom aan populariteit wint, komt de knijpkat ook weer helemaal terug.

woensdag 9 juni 2010

reisquote IV

"Wie achter de kudde aanloopt, sjouwt altijd door de str*nt"





Deze tegeltjeswijsheid gaat ook op voor reizigers. Dus proberen we de toeristentrekpleisters te omzeilen, links af te slaan waar iedereen rechts gaat, en kiezen we voor onverharde hobbelweggetjes in plaats van goed onderhouden asfaltwegen... Ja, dan heb je wel eens oponthoudt in de vorm van een kudde schapen of een ossenkar. En laten we dat nou net heel leuk vinden!


E.


Foto: op de Peloponnesos, Griekenland

vrijdag 4 juni 2010

Wild Wonders of Europe

Europa is mooi! Een andere conclusie is niet mogelijk* na het bekijken van de openluchttentoonstelling 'Wild Wonders of Europe' in Den Haag. Ook afgezien van het feit dat de toegang gratis is een absolute aanrader! Nog tot 30 augustus aan de Lange Vijverberg. Hieronder een klein voorproefje:





* wie wel eens een kampeerreis met Avanta heeft gemaakt, wist dit natuurlijk allang :)